Přečtete si: Jorg Knoblauch - Cíle v pracovním a osobním životě

15.05.2013 13:09

Protože jako kouč často pomáhám lidem nastavovat si cíle, se zájmem jsem sáhla po nové knížce z nakladatelství Portál. Autor pojímá plánování pracovních i životních cílů se vskutku německou důkladností. Pokud patříte k lidem, kteří si přejí mít svůj život přesně nalinkovaný až do posledního okamžiku, pak je tato publikace to pravé pro vás! Jste-li lidé, kteří preferují mít ve svém životě určitý stupeň volnosti, prostor pro improvizaci a překvapení, asi budete při čtení chvílemi skřípat zuby.

Sympatická je myšlenka, vyčlenit si občas ve svém životě den jenom pro sebe, a věnovat ho úvahám a plánům do budoucnosti. Autor jej nazývá "den snů". I pro takový den snů ale vzápětí nabízí přesný harmonogram, formuláře pro záznamy a vyčerpávající seznam pomůcek, které musíte mít s sebou :-)

Rozhodně užitečnou částí knížky jsou kapitolky s náměty, jak sami sebe motivovat a udržet si motivaci, i když na cestě k cíli nastanou komplikace, jak zvládat své obavy a negativní očekávání a jak se vypořádat se svým "vnitřním lenochem".

Zpět