Moje štěstí v pracovním životě

31.08.2011 13:36

Minulé číslo newsletteru končilo konstatováním, že opravdového štěstí dosáhneme, budeme-li každý den uplatňovat své charakteristické silné stránky v hlavních oblastech našeho života: v práci, v osobním životě, v lásce a v partnerských vztazích, ve výchově dětí a v rodičovství.

Končí doba dovolených a opět se vracíme do svého běžného pracovního režimu. Proto se dnes podíváme na první z těchto oblastí. Jak to udělat, abychom v práci dosáhli štěstí a osobní spokojenosti?

Když se lidí zeptám, zda jsou spokojení ve své práci, řada z nich začne mluvit o penězích, o své spokojenosti či nespokojenosti s finančním ohodnocením. Peníze jsou skutečně důležitým satisfaktorem, ale jen do určité míry. Nad určitou hranicí překvapivě ztrácejí svou moc. Dostaneme-li se za určitou bezpečnou hranici příjmu, kdy jsou uspokojeny naše životní potřeby, více peněz subjektivnímu pocitu pohody už téměř nebo vůbec nic nepřidá.

Současná ekonomika (mluvím o vyspělých zemích) rychle mění svou orientaci z peněz na životní spokojenost. Spousty lidí přehodnocují svou práci a kladou si otázku :“Musí být moje práce tak neuspokojivá? Co mohu udělat, abych byl/a v práci spokojenější?“

V tomto čísle newsletteru „Cesta k úspěchu“ se mimo jiné dozvíte:

  • Jak můžete ovlivnit svoji spokojenost v práci,
  • Jak lidé mohou vnímat svoji práci,
  • Čím je pro vás vaše práce a jak svou práci vnímáte vy.

Přeji vám pěkné počtení a mnoho štěstí ve vaší práci!

Zpět