Moje možnosti

31.08.2009 14:42

Když vím, kam chci jít, a odkud jdu, zbývá najít a vybrat si tu nejlepší cestu. Jak se mohu dostat z bodu A (výchozí realita, současná situace) do bodu B (můj cíl)?

Často na první pohled žádnou cestu nevidíme. Nebo vidíme jen tu jednu, obvyklou, vyšlapanou cestičku, po které už jsme se vydali mnohokrát, ale nikdy nás k cíli nedovedla. Někdy, zejména jsme-li ve stresu, vidíme černobíle a vnímáme jen dvě možná řešení naší situace: buď udělám to, anebo ono. Buď skousnu, že mě šéf šikanuje, nebo dám výpověď.

Ve skutečnosti je možných cest k dosažení našeho cíle nebo k vyřešení našeho problému vždycky více. I možných cest a způsobů, jak se dostat z Prahy na Karlštejn, je mnoho. Záleží na tom, jaké máme zdroje (Kolik máme času? Máme k dispozici auto? Máme peníze na benzín?) a co konkrétně od zvolené cesty očekáváme (Chceme se dostat na místo co nejrychleji? Chceme si po cestě vychutnat krásnou přírodu?).

Pokud řešíme nějaký problém, často jako bychom měli klapky na očích a opakujeme stále stejný postup. Možná, že se nám někdy v minulosti osvědčil, ale současná situace může být zcela jiná a vyžadovat zcela nové řešení.

V záříjovém čísle newsletteru "Cesta k úspěchu" se mimo jiné dozvíte:

  • jak můžete najít další možné cesty k dosažení vašich cílů,
  • jakým způsobem můžete podporovat nebo naopak "zabíjet" vaši kreativitu,
  • zda patříte mezi nadprůměrně kreativní lidi.

Přeji vám příjemné počtení a hodně úspěchů při hledání vašich možností.

Zpět