Moje duchovnost a transcendence

31.07.2011 14:56

Sem patří sedm silných stránek, které nás přesahují, aby nás spojily s něčím větším a trvalejším. Jak moc vás opět uvedené charakteristiky vystihují?

18. Smysl pro krásu a dokonalost

Dokážete ocenit krásu, dokonalost a dovednosti ve všech oblastech (v přírodě, umění, matematice, vědě, i u všedních každodenních věcí)? Vnímáte je s úžasem a podivem? Často jste nadšeni nějakým vynikajícím dílem? Usilujete sami o vytvoření něčeho krásného?

19. Vděk

Jste si vědomi dobrých věcí, které se vám v životě dějí, a nikdy je nepovažujete za samozřejmost? Vždy si najdete čas na vyjádření pochvaly či poděkování druhým? Vždy řeknete „děkuji“, i když se jedná o drobnost? Často se zamýšlíte nad tím, jakého požehnání se vám dostalo?

20. Naděje, optimismus a orientace na budoucnost

Očekáváte od budoucnosti jen to nejlepší? Plánujete si svoji budoucnost? Máte v životě jasné cíle? Vždy se díváte na věci z té pozitivní stránky?

21. Víra a smysl

Víte, kam z hlediska většího systému patříte? Jste přesvědčeni o vyšším účelu a smyslu vesmíru? Máte jasnou životní filozofii, která určuje vaše místo na světě? Věříte, že váš život má smysl díky spojení s něčím, co vás přesahuje?

22. Odpouštění a slitování

Odpouštíte těm, kteří se na vás dopustili nějaké křivdy? Netoužíte po pomstě? Vždy dáte lidem druhou šanci?

23. Hravost a humor

Rádi se smějete a rozesmíváte další lidi? Na všech věcech v životě dokážete vidět i humornou stránku? Snažíte se co nejvíce spojit práci a hru?

24. Entuziasmus a zápal

Vrháte se do činností cele, tělem i duší? Když se ráno vzbudíte, těšíte se na den, který je před vámi? Děláte věci naplno? Nebaví vás jen tak nečinně sedět?

Zpět