Co očekávat od koučování?

28.03.2014 14:18

Jestliže se rozhodnete využít služeb kouče, co od toho vlastně můžete očekávat?

V marketingových materiálech a na webových stránkách koučů - obávám se, že i na těch mých :-) - často najdete vzletná slova o "využití lidského potenciálu", "osobním rozvoji", "naplnění svých vizí", "zlepšení kvality života", "změně myšlení" apod.

Ale ruku na srdce, kdo z nás se ráno probudí a řekne si" "Sakryš, mám takový pocit, že můj potenciál není dostatečně využitý. Musím si najít kouče!" nebo "Jak bych se mohl tenhle týden víc osobně rozvinout?"

Mnohem spíš usínáme a budíme se s daleko prozaičtějšími myšlenkami a otázkami, třeba "Jak dneska zvládnu to vystoupení na poradě? Neztrapním se?", "Podaří se mi přesvědčit šéfa o mém nápadu?", "Jak stihnu včas napsat tu diplomku?", "Mám se ucházet o tu možnost povýšení? Zvládnu to? A jak to ovlivní rodinu?", "Nějak nám to s přítelem v poslední době neklape, máme se rozejít, nebo to ještě zkusit?", "V té práci mě to už opravdu štve. Neměl bych se poohlédnout po něčem jiném?" atd. atd.

Každý máme nějaká témata, která jsou pro nás momentálně důležitá. A řada z nich je pro nás důležitá dlouhodobě.

Všichni chceme být v životě šťastní a spokojení. Všichni chceme být úspěšní v tom, co děláme. Pokud se nám to tak úplně nedaří, obvykle dokážeme říct, s čím nejsme spokojeni, co nám nevyhovuje, co nechceme. Ale co tedy chceme místo toho? A jak to udělat, abychom toho, co chceme, také dosáhli?

A jak nám v tom může pomoct kouč?

V dnešním čísle newsletteru "Cesta k úspěchu" se dozvíte:

  • v čem vám konkrétně může pomoci koučování (spolupráce s koučem),
  • co kouč bude dělat, a co naopak určitě dělat nebude.

Přeji vám pěkné počtení a hodně úspěchů v dubnu 2014!

Zpět